
pt., 11 lut
|Samadhi
Kuchnia jogina - warsztaty kulinarne
Interesujesz się kuchnią roślinną? Chcesz wprowadzić więcej warzyw do swojej diety? Kuchnia roślinna wcale nie musi być skomplikowana. Przekonasz się, że może być prosta i smaczna. Na naszych warsztatach nauczymy Cię jak to zrobić!


Czas i lokalizacja
11 lut 2022, 16:00 CET – 13 lut 2022, 17:00 CET
Samadhi, Wiry 23, 58-124, Polska
O wydarzeniu
Interesujesz się kuchnią roślinną? Chcesz wprowadzić więcej warzyw do swojej diety? Kuchnia roślinna wcale nie musi być skomplikowana. Przekonasz się, że może być prosta i smaczna. Na naszych warsztatach nauczymy Cię jak to zrobić!
PROWADZĄCY:
Piotr Henschke, mistrz kuchni weganskiej, do niedawna szef kuchni w ośrodku medytacji w Białym Domu w Antoniowie. Przez wiele lat mieszkając w indyjskich świątyniach gotował dla joginów. Od lat uczy jak smacznie i zdrowo przygotowywać dania roślinne. Przeprowadził ponad tysiąc warsztatów i pokazów kulinarnych inspirując innych do wegańskiego stylu życia. Organizator wielu imprez promujących zdrowy styl życia, między innymi: Vegan World Festival na Stacji Wolimierz, Wegełęka, Vegan Machine oraz Henschke Festival.
Autor książek: "W malinowym chruśniaku", Kuchnia jogina" "Kuchenne Sutry"
Marta Lulek, mistrzyni kuchni wegańskiej, przez ponad 14 lat przygotowywała niezwykłe posiłki oraz kulinarne warsztaty dla gości w ośrodku medytacji Biały Dom. Obecnie była szefowa kuchni w Białym Domu.
PROGRAM:
Piątek
od 16.00 Przyjazd i zakwaterowanie
18.00 – 19.00 Kolacja
19.00 – 20.00 Pokaz zdjęć Vrindavan – miasto wegetarian
20.30 – 21.30 Sesja relaksacyjna przy dźwiękach gongów i mis tybetańskich (Jola i Darek - Samadhi)
Sobota
08.30 – 11.00 Warsztat kulinarny + śniadanie
11.00 – 13.00 Czas wolny, czas na spacer po okolicznych szlakach Ślęży i Raduni, morsowanie lub saunę
13.00 – 16.00 Warsztat kulinarny + obiad
16.00 – 17.00 Przerwa
17.00 – 19.30 Warsztat kulinarny + kolacja
20.00 – 21.30 Koncert w Samadhi - zagra Sam Alty
Niedziela
08.30 – 11.00 Warsztat kulinarny + śniadanie
12.00 – 13.00 Medytacja i relaks przy muzyce rockowej (Piotr Henschke)
13.00 – 16.00 Warsztat kulinarny + obiad
do 17.00 Pożegnanie z miejscem i zakończenie
MENU:
PIĄTEK
Kolacja
barszcz z mlekiem kokosowym
kaszotto z podgrzybkami, warzywa w sosie serowym, pieczona marchew z rozmarynem z sosem pesto bazyliowym, zielona sałatka z sosem kokosowym
SOBOTA
Sniadanie
Owsianka z owocami, pesto z liści rzodkiewki, hummus, serek słonecznikowy, zielona sałatka z sosem jabłkowym, pomidory, ogórki, pieczywo, słony karmel z daktyli
Obiad
Dahl z okrą i pomidorami
ryz basmati z warzywami, curry z cieciorką i warzywami, pakora z brokuła z sosem kokosowym, zielona sałatka z sosem pomarańczowym, deser - halava daktylowa
Kolacja
chiński kapuśniak
pierożki chińskie, zielona sałatka z sosem miętowym
NIEDZIELA
Śniadanie
Poha z płatków owsianych, pasta z zielonego groszku, smalec wegański, zielona sałatka z sosem z aocado, pomidory, ogórki, pieczywo, czekolada z daktyli
Obiad
Zupa tajska
smażony ryż po kantońsku, warzywa w sosie orzechowym, surowe warzywa marynowane po japońsku, surówka z kapusty pekińskiej z granatem i orzechami, deser – chia z owocami
Uczestnicy wezmą udział w przygotowaniu wszystkich posiłków oprócz piątkowej kolacji.
CZAS I MIEJSCE:
11.02.2022 - 13.02.2022 r.
Samadhi - Masyw Ślęży
Wiry 23
link do Google Maps:
https://goo.gl/maps/w3t9kysx7s6Zkoqv9
CENA:
850 zł
800 zł – przy zapisach do 10 stycznia 2022 r
Cena zawiera 2 noclegi w pokojach 2 osobowych każdy z własną łazienką, wyżywienie, warsztaty, jedno uruchomienie sauny na 2-3h (godzinę ustalamy wspólnie), książkę kucharską
Warunkiem rezerwacji miejsca jest wpłata zaliczki w wysokości 350 zł oraz rejestracja za pośrednictwem poniższego formularza:
https://www.samadhi.pl/event-details/kuchnia-jogina-warsztaty-kulinarne/form
Po wypełnieniu formularza rejestracyjnego na podany adres e-mail wyślemy informacje do wpłaty zaliczki.