pt., 11 lut | Samadhi

Kuchnia jogina - warsztaty kulinarne

Interesujesz się kuchnią roślinną? Chcesz wprowadzić więcej warzyw do swojej diety? Kuchnia roślinna wcale nie musi być skomplikowana. Przekonasz się, że może być prosta i smaczna. Na naszych warsztatach nauczymy Cię jak to zrobić!
Kuchnia jogina - warsztaty kulinarne

Czas i lokalizacja

11 lut 2022, 16:00 CET – 13 lut 2022, 17:00 CET
Samadhi, Wiry 23, 58-124, Polska

O wydarzeniu

Interesujesz się kuchnią roślinną? Chcesz wprowadzić więcej warzyw do swojej diety?  Kuchnia roślinna wcale nie musi być skomplikowana. Przekonasz się, że może być prosta i smaczna. Na naszych warsztatach nauczymy Cię jak to zrobić!

PROWADZĄCY:

Piotr Henschke, mistrz kuchni weganskiej, do niedawna szef kuchni w ośrodku medytacji w Białym Domu w Antoniowie. Przez wiele lat mieszkając w indyjskich świątyniach gotował dla joginów. Od lat uczy jak smacznie i zdrowo przygotowywać dania roślinne. Przeprowadził ponad tysiąc warsztatów i pokazów kulinarnych inspirując innych do wegańskiego stylu życia. Organizator wielu imprez promujących zdrowy styl życia, między innymi: Vegan World Festival na Stacji Wolimierz, Wegełęka, Vegan Machine oraz Henschke Festival.

Autor książek: "W malinowym chruśniaku", Kuchnia jogina" "Kuchenne Sutry"

Marta Lulek, mistrzyni kuchni wegańskiej, przez ponad 14 lat przygotowywała niezwykłe posiłki oraz kulinarne warsztaty dla gości w ośrodku medytacji Biały Dom. Obecnie była szefowa kuchni w Białym Domu.

PROGRAM:

Piątek

od 16.00 Przyjazd i zakwaterowanie

18.00 – 19.00 Kolacja

19.00 – 20.00 Pokaz zdjęć Vrindavan – miasto wegetarian

20.30 – 21.30 Sesja relaksacyjna przy dźwiękach gongów i mis tybetańskich (Jola i Darek - Samadhi)

Sobota

08.30 – 11.00 Warsztat kulinarny + śniadanie

11.00 – 13.00 Czas wolny, czas na spacer po okolicznych szlakach Ślęży i Raduni, morsowanie lub saunę

13.00 – 16.00 Warsztat kulinarny + obiad

16.00 – 17.00 Przerwa

17.00 – 19.30 Warsztat kulinarny + kolacja

20.00 – 21.30 Koncert w Samadhi - zagra Sam Alty

Niedziela

08.30 – 11.00 Warsztat kulinarny + śniadanie

12.00 – 13.00 Medytacja i relaks przy muzyce rockowej (Piotr Henschke)

13.00 – 16.00 Warsztat kulinarny + obiad

do 17.00 Pożegnanie z miejscem i zakończenie

MENU:

PIĄTEK

Kolacja

barszcz z mlekiem kokosowym

kaszotto z podgrzybkami, warzywa w sosie serowym, pieczona marchew z rozmarynem z sosem pesto bazyliowym, zielona sałatka z sosem kokosowym

SOBOTA

Sniadanie

Owsianka z owocami, pesto z liści rzodkiewki, hummus, serek słonecznikowy, zielona sałatka z sosem jabłkowym, pomidory, ogórki, pieczywo, słony karmel z daktyli

Obiad

Dahl z okrą i pomidorami

ryz basmati z warzywami, curry z cieciorką i warzywami, pakora z brokuła z sosem kokosowym, zielona sałatka z sosem pomarańczowym, deser - halava daktylowa

Kolacja

chiński kapuśniak

pierożki chińskie, zielona sałatka z sosem miętowym

NIEDZIELA

Śniadanie

Poha z płatków owsianych, pasta z zielonego groszku, smalec wegański, zielona sałatka z sosem z aocado, pomidory, ogórki, pieczywo, czekolada z daktyli

Obiad

Zupa tajska

smażony ryż po kantońsku, warzywa w sosie orzechowym, surowe warzywa marynowane po japońsku, surówka z kapusty pekińskiej z granatem i orzechami, deser – chia z owocami

Uczestnicy wezmą udział w przygotowaniu wszystkich posiłków oprócz piątkowej kolacji.

CZAS I MIEJSCE:

11.02.2022 - 13.02.2022 r.

Samadhi - Masyw Ślęży

Wiry 23

link do Google Maps:

https://goo.gl/maps/w3t9kysx7s6Zkoqv9

CENA:

850 zł

800 zł – przy zapisach do 10 stycznia 2022 r

Cena zawiera 2 noclegi w pokojach 2 osobowych każdy z własną łazienką, wyżywienie, warsztaty, jedno uruchomienie sauny na 2-3h (godzinę ustalamy wspólnie), książkę kucharską

Warunkiem rezerwacji miejsca jest wpłata zaliczki w wysokości 350 zł oraz rejestracja za pośrednictwem poniższego formularza:

https://www.samadhi.pl/event-details/kuchnia-jogina-warsztaty-kulinarne/form

Po wypełnieniu formularza rejestracyjnego na podany adres e-mail wyślemy informacje do wpłaty zaliczki.

Udostępnij to wydarzenie